Fotodagboek

Tweeduizendzeventien

Wat een jaar was 2017. Het is een jaar die voorbij gevlogen is, met heel veel zeer hoge hoogtepunten maar ook een paar dalen waar je u tegen zegt. Ironisch dat ik dit zit te schrijven om 17.09 op de énalaatste dag van 2017 na ongeveer vier jaar niet geblogd te hebben, terwijl ik me niet kan herinneren wanneer ik zo druk ben geweest als nu.

Januari

januari
Januari was een maand die bewogen begon, de eerste week had ik vakantie, de overige weken was ik druk met stage. Of eigenlijk was ik vooral druk met overleven, want op z’n zachtst gezegd ging het daar niet zo goed mee. Wel ging ik naar Sealife en was iks veel bij mijn ouders, tekende ik eindelijk weer eens voor stage, knuffelde met het konijn, kocht heel random een tv (voor als ik een eigen plekje zou hebben) en werkte aan de Ecorunner.

Februari

februari
In februari kwakkelde ik voort met de gezondheid, maar nu nog met een vitamine b12 tekort. De maand stond in het teken van B12 injecties thuis en voor mezelf kiezen. Inmiddels was ik bijne 20 kilo afgevallen, waardoor ik een hele lege kast overhield, waarvan alle truien die overbleven eigenlijk nog maar net ermee door konden. Dus was het tijd om te winkelen, wat eindelijk weer leuk was. De eerste sneeuw viel in Delft en een paar dagen later werd het officieel tussen mij en het vriendje op valentijnsdag. In de kou bracht ik aardig wat uren door buiten op stage, bij het onderdeel dat ik aan het verbeteren was en dat zat niet mee. Tussendoor kwam nog een wrap die ontworpen moest worden (waarvan je enkele schetsjes ziet) voor de ecorunner en een BHV examen dat gehaald moest worden. Make-up begon ik ook weer leuker te vinden. Gelukkig sloot ik de maand leuk af met uit eten met mijn tweelingbroer, neef en zijn vriendin en een dagje sauna met het vriendje.

Maart

maart
Dit was de maand waarin ik de dagen tot mijn laatste stagedag begon af te tellen: het bouwen van mijn prototype moest gebeuren en zachtjes uitgedrukt haat ik prototypen en de werkplaatst. Ik kreeg een knuffelkonijn (die op een kangoeroe lijkt) van het vriendje. Ik breidde mijn kledingkast uit met andere kleding die ik gewend was (maar wel iets waar ik nog steeds super blij mee ben) en had een eerste datediner met het vriendje op de studentenvereniging. De konijnenverzameling werd uitgebreid met een tweede konijn, mijn lievelings. De wrap kreeg meer vorm en werd opgestuurd naar Omnimark. Verder kreeg ik mijn eerste bloemen ooit: een roos omdat we een maandje samen waren. Samen met het vriendje en zijn ouders gingen we kijken toen de koeien voor het eerst de wei weer in mochten en kwam ik de machine waar ik aan werkte op stage tegen in het echt. Tegen het einde van de maand reageerde ik op een studio, waarvan ik verwachtte er nooit meer iets van te horen.

April

april
Maar niets was minder waar, want op 1 april werd ik uitgenodigd te gaan kijken naar de studio (geen grap). Twee april ging ik langs en tekende ik het digitale contract, waarna ik op 5 april mijn sleutels al had. 7 April was dan eindelijk mijn laatste stagedag (waar ik zo lang naar uitgekeken had) en die ik invulde door 3D indelingen van mijn studio te maken en uiteindelijk vroeg in de middag weg te gaan, want ik zou toch niks meer nuttigs doen.  De rest van de maand stond in het teken van klussen en 22 april zei ik mijn studentenkamertje en huisgenoten gedag waarna ik alles binnen een dag verhuisde (met dank aan het verhuisteam bestaand uit broertje, papa, mama en het vriendje). Het eerste avondmaal in mijn studio was een gigantische pizza. Koningsnacht vergat ik mijn telefoon mee te nemen naar Den Haag (handig) en koningsdag zelf deed ik niks, want dat was waar ik zin in had.

Mei

mei
De maand begon met een dagje Amsterdam, als ontspanning en quality time. In deze maand reisden we met de ecorunner VII en het team naar London, om te winnen, maar hebben we zelfs geen poging neergezet door allerlei omstandigheden. Helaas. Wel zag ik welgeteld 15 minuten het centrum van London in de 8 dagen dat ik er was, maar dat mag geen naam zetten. Het weer zat tegen, want 8 dagen lang 30 graden tijdens zo een wedstrijd is naar. Kamperen was ook naar en ik was blij toen we thuis waren en ik echt vakantie had, zonder verplichtingen, waardoor ik veel snoep kon eten en toetjes mijn lievelingseten werden.

Juni

juni
Vakantie betekent leuke dingen doen. Ik had 21 Diners, ging het reuzenrad in scheveningen in, knuffelde met konijnen (babykonijn vs. mijn konijn), shopte er op los en werd opgewacht door een knuffelcommite thuis. Tevens was dit de maand dat mijn oma mijn studio’tje kwam bezichtigingen. Een bezoekje aan Blijdorp kon tijdens de ikeadag niet ontbreken en tegen het einde van de maand ging ik op vakantie naar Kos met les parents en het broertje.

Juli

juli
De eerste twee weken was ik nog op vakantie en die stonden in het teken van zonnen, chillen met mijn donut en eten. Onderweg naar huis was het vliegtuig leeg dus had iedereen drie stoelen voor zichtzelf, wat zeer fijn was. Bij thuiskomst stond er quality tijd met het vriendje gepland en niet veel later gingen we naar Hamburg, onze eerste vakantie samen. Het konijn had me na al die weken wel gemist en wilde eind juli ook nog op de foto.

Augustus

augustusAugustus leek op juli: winkelen, leuke dingen doen en mooi uitzicht over Den Haag hebben. Ik verwende mijzelf door AirPods en een iPad te kopen. Tevens was er in augustus ook een weekendje dat ik weg ging met het vriendje, namelijk naar Maastricht. Om het spannender te maken sliepen we net over de grens in België en fietsten we dit met de fiets vanuit Maastricht (op de terugweg met keiharde regen overigens). In augustus high tea’den we ook nog eens en dronken we cola in België. Het was een mooie en ontspannen maand, mede door de sauna.

September

september
Door alle leuke dingen had ik weinig tijd over voor de belangrijke dingen: mijn kamer afmaken. Op 1 septembr kocht ik eindelijk een spiegel en monteerde papa die. Hierdoor kon ik een progress foto maken van het gewichtsverlies (wat hierna stabiliseerde). Ik had een 21 diner en hierna besloot ik actiever te worden door een fitbit. Mede mogelijk gemaakt door het liefste vriendje wat zomaar een fitbit kocht, omdat ik er zelf teveel over aan het twijfelen was. Kort daarna begon ik aan mijn master, strategic product design, waarover ik in een aparte post meer zal vertellen. Dit betekende lange dagen, maar leuke projecten en zo nu en dan college in de bios. Overigens besloot ik standaard zwarte sokken om te ruilen voor Happy Socks en heb ik inmiddels een hele verzameling. Ik voelde me overigens eindelijk nuttig toen we een casestudy met mijn master deden in een echt bedrijf – wat leuke resultaten opleverde.

Oktober

oktober
Oktober begon wat minder leuk door beschadigd hoornvlies, waardoor ik een bril moest dragen. Die echter, inmiddels, zo groot was dat die niet bleef zitten en knallende hoofdpijn bezorgde. Wat geen pretje is, want dan loop je 80% van de tijd zonder bril met een sterkte van -5.75 en cilinders waar je u tegen zegt. De studie was zwaar, dus was ik in die weken alsnog genoodzaakt te studeren, wat de nodige improvisatie nodig had als blinde kip. Wel besloot ik vaker thuis te studeren, want dat werkte prettiger. Ik werd 22, ging weer naar Blijdorp en maakte lange dagen in verband met het einde van het kwartaal begin november. Onderweg naar huis kwam ik wel eens mooie luchten tegen. Tussen het studeren door stond een romantisch dagje Rotterdag gepland en een halloweenfeestje, waar ik geen foto’s van maakte. Wel volgde ik een super leuke workshop over agile werken, waarin we een legostad bouwden en maakte ik mijn kamer gezelliger met lampjes.

November

november copy
Was hels, het begin stond in het teken van tentamens en deadlines. Die allemaal goed gegaan zijn, want ik heb alleen maar cijfers boven de 8 gehaald. Ik presenteerde ons strategisch advies voor TUI, wat opeens opgenomen werd door de TU en leverde mijn eerste zelf geschreven paper in. We presenteerden als groepje een strategische roadmap voor Tommy Hilfiger, waarbij ik zeer content ben met mijn visualisatie van deze roadmap. Ik printe een gigantische poster waar ik blij mee was en vond dat het tijd was mezelf serieus te nemen als ontwerper door een Moleskine te kopen. Daarnaast bezocht ik amsterdam en nam ik mijn diploma eindelijk in ontvangst. Daarnaast was het eind november een jaar geleden dat het vriendje en ik onze eerste date hadden dus gingen we gezellig uit eten, kocht ik een nieuwe bril en kwam ik alvast in de kerstsfeer.

December

december
In december had ik het druk met studie, wandelde ik veel over de campus en deed ook vsel leuke dingen. Ik vierde sinterklaas met mijn jaarclub, bezocht het bedrijf waar ik een project voor doe om een creatieve sessie te organiseren met ze, en had eindelijk kerstvakantie. Ik kocht een mini kerstboom en versierde deze voor de gezeligheid. De kerstvakantie begon goed met de verjaardag van het vriendje, we dronken bier in de bierfabriek met heel veel pinda’s, winkelden veel en vierden kerst. December sloten we rustig af met een bezoekje aan de Efteling en veel oliebollen en appelbeignets.

Het was een jaar waarin ik genoot van kleine dingen in het leven en heel veel leuke dingen deed. Ik kan niet wachten op 2018. Ruim 1450 woorden verder vind ik het tijd om mijn eerste blogpost sinds tijden weer af te sluiten door jullie allemaal een gelukkig en mooi 2018 te wensen.

Hoe was jullie 2017?

2 thoughts on “Tweeduizendzeventien”

  1. Wat een druk jaar heb je gehad. Wel jammer dat je af en toe met je gezondheid sukkelde. Rondlopen met een bril die je hoofdpijn bezorgt is inderdaad echt wel vreselijk. Yay voor je nieuwe bril dus 🙂 Proficiat ook met je afstuderen. En nog een heel gelukkig nieuwjaar gewenst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *