Films en series

Filmtips

De afgelopen paar weken heb ik de nodige films gezien, waarvan sommige leuk waren en anderen iets minder. De leuke films wil ik vandaag graag met je delen als aanrader om op een vrije dag in de vakantie of vrije avond te kijken!

Wonder

wonderr
Bron

Naam: Wonder
Acteurs:  Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic
Duur: 1 uur en 53 minuten
IMDB cijfer: 8.1
Mijn cijfer: 4/5

De film gaat over een jongetje, August Pullman (, die voor het eerst in groep 5 naar een echte school gaat. Eerdere jaren heeft hij thuisonderwijs gehad van zijn moeder, om te voorkomen dat hij niet geaccepteerd zou worden. Het is een film gebaseerd op een roman met dezelfde titel, geschreven door R.J. Palacio.

Het is voor Augie nu tijd om naar school te gaan, wat heel veel hartverscheurende momenten oplevert. Terwijl Augie met problemen worstelt die elk kind wat er anders uitziet wel zal herkennen, heeft zijn (normaal uitziende) zus ook de nodige problemen, die getoond worden in de film.

Wat ik leuk vind aan de film is dat elk personage zijn eigen verhaallijn heeft, op één van de niet zo aardige klasgenoten van Augie na. Hierdoor wordt je echt in het verhaal gezogen en kan je je goed inleveren.

Hoewel ik normaal niet zo emotioneel ben en nooit huil tijdens films, had ik het nu wel erg moeilijk. Het is dat ik in de bios zat, anders…

Het is een film die ik zeker kan aanraden en ik geef de film dan ook zeker een 4/5. Voor wie hem nog wil zien, hij draait nog eventjes in de bios!

Klik hier voor de trailer!

Brimstone (2016)

Bron
Bron

Naam: Brimstone
Acteurs:  Dakota Fanning, Paul Anderson, Kit Harington, Carice van houten
Duur: 2 uur en 28 minuten
IMDB cijfer: 7.1
Mijn cijfer: 3.5/5

Brimstone is een film die het verhaal van Liz (Dakota Fanning) verteld in vier hoofdstukken, die refereren naar de bijbel. Naarmate er meer tijd verstrijkt en we verder komen in de film, kom je meer te weten of Liz. Liz leeft in een dorpje die een nieuwe dominee heeft, die door iedereen aanbeden lijkt te worden behalve door Liz. Naarmate het verhaal vordert kom je er achter waarom zij zo een probleem heeft met deze dominee.

Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van dit soort films, alles wat met vroeger te maken heeft skip ik en western is al helemaal niet mijn ding. Desondanks vond ik dit toch wel een erg goede film. Er komt veel geweld in voor, maar dit wordt niet in beeld gebracht, wat ik een plustpunt vind. Een nadeel aan de film vond ik dat hij soms wat langdradig is. Ik heb het gevoel dat het verhaal ook prima binnen anderhalf uur verteld kon worden. Vandaar dat de film een 3.5/5 krijgt van mij!

Klik hier voor de trailer!

A christmas prince (2017)

Bron
Bron

Naam: A christmas prince
Acteurs:  Rose McIver, Ben Lamb, Alice Krige
Duur: 1 uur en 32 minuten
IMDB cijfer: 5.6
Mijn cijfer: 3.5/5

Een beetje late to the party, maar ik wilde graag nog deze film met jullie delen omdat het toch niet echt een kerstfilm is zoals de traditionele kerstfilms zijn. Een netflix original trekt mij normaal niet zo, tenzij het met kerst en romantiek te maken heeft. Een journaliste wordt op pad gestuurd om de prins van een klein land in Oost-Europa te ontmaskeren – tijdens de decembermaand. De prins schijnt een knap en gigantisch arrogant te zijn. Ze doet zich voor als iemand anders, waardoor ze de nodige details te weten komt over de prins, waardoor je begint te twijfelen aan die arrogantie.

Wie mij kent, weet dat ik fan ben van dit soort films. Ik hou gigantisch van romantische kerstfilms, dus ik moest deze film wel zien. De film is gigantisch cliche: prinsesessenjurken, kastelen, sneeuw en kerst en daar is netflix zich wel van bewust – maar het werkt goed. Het is geen hoogstandje, maar zeker een leuke film als je houdt van romantiek.

De trailer kan je hier bekijken!

Dit waren de drie films van december die ik het kijken waard vond en graag met jullie wilde delen.

Welke films hebben jullie recentelijk gezien?

tea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *