Cafe Lifestyle

SUP-R wafels in Delft

Wafels, ik vind ze lekker. Eigenlijk ken ik wafels alleen als Luikse wafels, maar daar heb ik ze nog nooit gegeten. Ik had ze tot deze zomer eigenlijk alleen nog maar op de markt in Rotterdam gegeten. In augustus dit jaar kwam daar verandering in, toen ik met het vriendje in Maastricht was. Lekker waren ze zeker, maar niet bijzonder. Wat ik toen echter nog niet wist, was dat er een vrij grote wafel hotspot in Delft aanwezig was, Sup-R genaamd.

SUP-R kwam ik enkele weken geleden toen ik instastories van Delft aan het kijken was, en wat zagen die wafels er lekker uit. Ik stuurde dit meteen door naar mijn vriend en die raakte enthousiast, dus besloten we een wafel-lunch in te plannen op 14 januari. Ik kon niet wachten.

SUP-R

Bij binnenkomst in de SUP-R loop je eerst langs een gedeelte waarna je allerlei kleding ziet, op dit moment is er 50-70% sale, dus dat is mooi meegenomen. Maar zelf vond ik het allemaal niet zo. Afgezien van kleding verkopen ze ook wat home spulletjes, die ook niet zo m’n smaak waren. Wat wel mijn smaak was, is het restaurantje achterin de winkels. Waar je heerlijke wafels kan eten!

2
We begonnen met een heerlijke cappucino, terwijl we aan het wachten waren op de wafels keken we onze ogen  uit. Het interieur is heel mooi, maar hier ben ik vergeten foto’s te maken. Het leuke van de koffie is dat je er zoete zelfgemaakte popcorn bij krijgt, en een heel stuk meer dan dat je hier op de foto ziet.

3

Binnen een kwartiertje kwamen de verse wafels, wat ik erg snel vond voor zo’n wafel. Zoals je ziet zijn ze rijkelijk belegd en nu 3 uur later zit ik nog erg vol er van. Zowel het vriendje als ik kozen voor een S’Mores nutella wafel, een nutella wafel geserveerd met gebrande marsmallows, karamel en chocoladesaus. Ze waren niet zuinig met het beleg kan ik je vertellen! Deze wafel kost €5.95, een schappelijk prijsje als je het mij vraagt.

Afgezien van zoete wafels, zijn er ook crepes, salades, gebak, zoute wafels (zoals pizza wafels) en allerlei gezonde drankjes te bestellen! De volgende keer ga ik zeker iets anders bestellen, want ben wel benieuwd naar de andere lekkere gerechtjes. De nutella wafel is in ieder geval zeker door de keuring heen gekomen!

De SUP-R is gevestigd in een oud grachtenpand aan de Wijnhaven 9, te Delft en elke dag geopend!

Kenden jullie SUP-R al?

4 thoughts on “SUP-R wafels in Delft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *