Diary week 4 en 5

Wat gaat de tijd hard weer. Nu ik dit type weet ik waarom het zo makkelijk is om het bloggen te laten versloffen voor mij. Mijn laatste post is van ruim 2 weken geleden en het was een diary. In deze diary liet ik al merken dat ik druk was wegens het afronden van een semester, met alle deadlines en tentamens van dien. Inmiddels is alles achter de rug en heb ik een welverdiend weekje vakantie voordat mijn tweede semester begint. Kijken jullie mee naar de afgelopen twee weken?

Week 5 – maandag

01

Week 5 is week 2.9 van het academisch jaar, enalaatste week van het tweede blok dus. Dit betekent dat we aan het afronden zijn. We willen voor onze presentatie bij het bedrijf een roll up banner drukken, maar eerst printen we het 1 op 1 op normaal papier om alles te controleren. 85 bij 200 cm is alleen groter dan verwacht en past in geen mogelijkheid op de tafel. Dus checken we het maar in etappes.

02

‘s Middags heb ik mijn laatste college van een semestervak, de cijfers worden bekend gemaakt en ik sluit het vak af met een 8.5. Blij dat ik ben! Overigens was het college totaal niet boeiend en was het vak mij ook iets te zweverig, dus schrijf ik tijdens het college een tekst voor een brochure.

Week 5 – dinsdag

03

De dag erop maken we onze box af. Ik kan helaas niet helemaal uitleggen wat het is, maar het is een fysieke toolbox met allerlei onderdelen erin om een samenwerking van verschillende afdelingen te verbeteren. De uitleg die ik hier type is ietwat vaagjes, maar het project is zodoende in de smaak gevallen bij het bedrijf dat ze alles willen hebben. Vandaar dat het blijft bij een ietwat vage foto van een doos. Het oranje lint was overigens gewoon om het te kunnen vervoeren.

Week 5 – woensdag

04

Op woensdag zit ik weer om 8.00 op de faculteit te wachten op mijn groepje. We moeten nog wat teksten afmaken en promotiemateriaal printen voor de volgende dag, want dan hebben we onze presentatie bij het bedrijf.

05

We meeten vroeg, want ik moet van 11.30-12.30 thuis zijn en wachten op de roll up banner. We hebben het besteld bij expofit, super snelle levering was dit. Maandag voor 12.00 bestellen betekent woensdag in huis (tegen een extra bedrag voor de snelle levering, dat wel), maar het was een goede kwaliteit banner dus wij waren blij!

06

Omdat we aardig wat spullen hebben die met ons mee moeten naar het bedrijf in Veghel, huren we een auto voor de volgende dag. Het is goedkoper om een auto te huren dan om met de trein te gaan, want slechts één van de projectgroepjes heeft weekov en we moeten vanwege tijden van de presentaties buiten de daluren om reizen. Ik haal de auto woensdagavond op, donderdag vertrekken we namelijk om 7.00 ‘s ochtends uit Delft.

07

Ik heb 0.0 puf om te koken, dus bestel ik pizza. Het is een pizza met kaaskorst, maar dat vond ik toch niet zo lekker.

08

De avond eindigt wat minder leuk. Ik heb het hele semster al last van internationale studenten, je merkt heel erg dat het niveau van hun universiteiten ver onder het niveau van de TU Delft ligt. Het klinkt arrogant, maar dat is het niet. Wij hebben een technische bachelor achter de rug, gericht op de product en de consument. Zij hebben vaak meer een kunstacademie-achtige opleiding achter de rug, op hbo niveau of lager als je het vertaalt naar Nederlandse maatstaven. En dat is ronduit naar, want het hele project door heb ik daardoor hun werk moeten verbeteren maar deze avond sloeg alles. Letterlijk niks van wat zij af zouden maken was af of goed gedaab, dus zat ik nog tot 22.36 dit aan te passen en heb ik het daarna ingeleverd.

Natuurlijk is een master ook leren en van elkaar leren, maar als iemand niet zelf weet hoe die een klok in elkaar moet zetten of slechts enkel illustraties kan maken aan een technische master is dat frustrerend. Het is frustrerend dat hun Engels ook niet denderend is waardoor ze ook geen enkel stuk tekst kunnen schrijven en daardoor alleen maar visueel werk doen wat uiteindelijk vol fouten staat omdat ze wegens slecht Engels het concept niet snappen. Nu het over is, wilde ik nog mijn frustraties kwijt.

Week 5 – Donderdag

09

We vertrekken om 7.00 uit Delft. Deze foto wordt gestuurd naar een projectgenootje dat we halverwege zouden oppikken ergens, zodat ze weet dat ze wel haar plek zal moeten delen met een doos haha.

10

Bijna 3 uur later komen we aan bij het bedrijf. De A4 was dicht, waardoor de A13 rondom Delft een drama was qua verkeer en we veel file meegepakt hebben helaas. De presentatie ging helaas iets minder goed dan gepland (al had ik dat de avond ervoor ook wel door bij het aanpassen van de dingen). Desondanks is het bedrijf onder de indruk van het werk, geleverd door allemaal studenten. ‘s Avonds om half tien ben ik thuis, na het inleveren van de auto en ben ik zo moe dat ik snel pasta opwarm die ik vervolgens van de vermoeidheid niet meer op heb gegeten.

Week 5 – Vrijdag

11

Vrijdag ben ik kapot van de dag ervoor. Het was een lange dag van presenteren, pitchen en netwerken, met ook nog eens 5 uur autorijden – iets wat ik al helemaal niet gewend ben. Ik maakte een super enthousiaste to do list, want de project deadlines zaten er een soort van op, maar ik had nog wel een tentamen te leren. Echt productief heb ik niet geleerd alleen. ‘s Avonds heb ik een ‘welkom terug en afscheidsfeestje’, een clubgenootje is net terug van een buitenlandstage en de ander gaat een half jaar op stage in Madrid dus is er een feestje in het centrum van Delft – wat geslaagd was.

Week 5 – Zaterdag en zondag

12

Zaterdag gaat de wekker vroeg om te studeren. Als studiepauze ga ik het met vriendje lunchen bij Het gulden abc in Delft. Het is een zellig gerestaurant waar je onder andere twee keer per week onbeperkt pannenkoeken kan eten, die heerlijk zijn, maar ik besluit te lunchen met een club sandwich. Deze was echt goddelijk lekker!

13

Ik vind het altijd super gezellig hier. Het zit aan de markt en kijkt vanbinnen uit op een leuk grachtje!

Zondag is wederom een studiedag. Omdat we allebei geen zin hebben om te koken bestellen we eten. Door allerlei kortingscodes online zijn we goedkoper uit door 2 pizza’s, een Turkse pizza en kapsalon te bestellen dan dat we waren als we onze oorspronkelijke bestelling geplaatst zouden hebben: twee pizza’s. Dus plaatsen we een gigantische bestelling die we niet op krijgen.

Week 6 – Maandag

14

De enige foto die ik heb van maandag is deze, toen ik ‘s avonds in bed nog iets moest doen. Iemand zei iets in onze master chat wat ik uit wilde proberen en dat werkte goed.

Week 6 – Dinsdag

15

Een dagje studeren in de kelder van mijn faculteit van 8.00-20.00. Het was een lange dag maar gelukkig zat ik niet alleen. Ik wilde alles af hebben en kennen die dag, zodat ik de dag van het tentamen (de volgende dag) niets meer hoefde te doen. Gelukkig hielden we wel die dag nog een lunchpauze en een koffiepauze van een uur, waardoor het wel vol te houden was.

Week 6 – Woensdag tot en met vrijdag

16

Pre-tentamen lunch! Ik had maandag allemaal lekker dingen gekocht om de tentamenweek dragelijk te maken. Ik had om 13.30 pas tentamen en was vrij nerveus die ochtend. ‘s Ochtends maak ik nog wel het visuele model dat mijn proces in een project weergeeft voor een deadline vrijdag en stuur die naar de copyshop toe om te laten printen. Daarna vertrek ik naar het tentamen, die niet zo goed ging als gehoopt helaas.

Het zat zo namelijk dat het een economie tentamen was, zonder boek en zonder oefen sommen. Enkel een set bij elkaar geraapte artikelen en 8 colleges. Er waren twee oefententamens, waarvan maar één antwoorden had, maar geen één had echt de uitwerkingen. Maar ons tentamen leek daar helaas niet op, dus het is even afwachten of ik dingen goed gedaan heb zonder ze ooit eerder geoefend te hebben.

Van de overige dagen heb ik geen foto’s. Woensdagavond had ik een dateavond met het vriendje, de volgende dag werkte hij gezellig vanuit mijn studio waardoor we iets meer tijd samen hadden dan de afgelopen weken. Donderdagochtend moest ik naar de tu en kreeg ik een 9 terug voor het project van de vorige week. Ik was zo verbaasd, ik geloofde het niet door alle frustraties binnen het groepje en groepsgenoten die niet veel konden. Alle bloed, zweet, tranen en korte nachten waren het zo waard geweest dus. Het allerleukste was dat de begeleider vertelde mij wel verder te zien gaan met dit project als afstudeerproject, blijkbaar viel het op dat ik er toch wat meer tijd in had gestoken dan de rest. En, het bedrijf had geld betaald en wilde alle spullen hebben dus die hebben we gemaild naar ze, super leuk! Nu nog bedenken of ik over een jaar verder wil met het bedrijf, om van dit project mijn afstudeerproject te maken.

Donderdagavond werkte ik van 18-2 in de UB, laatste absurde dienst vanwege tentamens. Voorlopig is het weer tot 0.00 werken, wat toch fijner is. Onder werktijd maakte ik mijn laatste deliverable voor de deadlines af en genoot van de rust van niets moeten doen. Vrijdag sliep ik uit en verhuisde daarna naar mijn ouders om hen ook te zien, daar zou ik dit weekend geen tijd voor hebben.

Week 6 – Zaterdag en zondag

17

Want zaterdag ging ik een nachtje weg naar Utrecht met het vriendje, om alvast te vieren dat we bijna een jaar een relatie hebben. Omdat het regende, spendeerde we eerst wat tijd in Hoog Catharijne, maar de winkels waren niet zo ons ding.

18

Daarna gingen de we de binnenstad in waar we lunchten bij Toque Toque.

19

Met een club sandwhich <3 Het vriendje at een broodje biefstuk met jalapenos en gesmolten cheddarkaas. Het was heerlijk! Toque Toque is centraal gelegen, goed betaalbaar en heeft heerlijk eten, dus zeker een aanrader!

23

Verder wandelden we veel, zette ik bijna 16000 stappen, deden we aan fotowinkelen en kochten we niks.

20

‘s Avonds aten we bij Sumo sushi. Of ik niet eigenlijk, want ik hou (als enige blogger denk ik) niet van sushi. Ik hield het bij de niet-sushi dingen, die heerlijk waren.

21

We sliepen in het Vandervalk hotel in Utrecht, 3 haltes met de bus van het station. Lekker centraal. Het was heerlijk! We zaten op de 11e verdieping met mooi uitzicht. Maar over het hotel en de ervaring komt nog een post online binnekort!

Zondag pakten we de trein naar Rotterdam, om daar verder te winkelen. Utrecht is super gezellig, maar niet zo mijn stad om te winkelen. Rotterdam wel. In de Bijenkorf kocht ik mijn eerste Mac product, een foundation! We aten nog een pizza bij La Borsa – het leukste eetcafeetje in het centrum van Rotterdam als je het mij vraagt waarna we naar huis gingen en Penoza bingewatchten.

Het waren twee hele drukke, maar vooral ook leuke weken!

 

Hoe was jullie afgelopen week?

 

Laat een reactie achter