Diary week 6

Het lijkt wel alsof ik een dagboek bij houd in plaats van een blog als ik kijk naar de artikelen die ik publiceer. Daar komt binnenkort verandering in, I promise. Afgelopen week heb ik genoten van een weekje vakantie, met genoeg leuke dingen op de planning, dus tijd voor een eenweekse diary! Ik ben ook wel de slechtste blogger ooit, de meeste bloggers publiceren op maandag of dinsdag hun diary, ik doe dat lekker op vrijdag. Ik had het een beetje druk met studie (en leuke dingen) deze week, dus hij is ietwat vertraagd!

Maandag

01

Maandag en dinsdag is het vriendje nog vrij dus doen we rustig aan. We hebben eigenlijk nergens zin in, maar besluiten halverwege de middag te gaan lunchen met appeltaart bij Kobus Kuch in Delft. Het is een super leuk cafeetje, klein maar gezellig en altijd vol. Je kan hier echt de lekkerste appeltaart ooit eten, zelfs lekkerder dan Dudok! Hij kost volgens mij 3,90 met slagroom, dus een prima prijsje voor zo een groot stuk. Achteraf aten we nog een tosti, want om drie uur was appeltaart niet geluk als lunch.

02

Daarna gaan we naar huis en kijken de hele middag en avond Penoza! Heel slecht eten we daarbij patat (wel uit de airfryer!) en borrelhapjes op de bank. De borrelhapjes zaten nog in de airfryer toen ik de foto maakte.

Dinsdag

03

Dinsdag moet het vriendje naar de kapper en ik ga mee. Cosmo weet altijd hun koffies leuk te serveren, jammer dat de koffie alleen niet te drinken is.

04

Ik ga mee naar de kapper, want we zouden daarna bij ‘Bij Oma’ lunchen. Dat is een super leuk plekje in het overdekte gedeelte van de Bogaard in Rijswijk, waardoor je lekker warm zit. Dat was fijn, want het was super koud buiten! Het broodje was ook heel lekker! In de eerste instantie gingen we er speciaal heen voor de tosti’s, want volgens het vriendje zijn die super lekker daar, maar ik wilde liever een broodje eiersalade waar het vriendje uiteindelijk ook voor koos. Dus binnenkort maar eens terug voor de tosti’s.

05

We lunchten vroeg rond twaalf uur en weten daarna niet zo goed wat te doen, in nog een dag binnen zitten hebben we geen zin. Dus gaan we door het centrum van Den Haag. In een boekenwinkel koop ik dit boek, omdat ik mijn ‘visual storytelling’-skills wil verbeteren, en daarvoor moet je ook mooi kunnen schrijven. Dus een oefenboekje handlettering it is voor mij! Rond een uurtje of vier gaan we naar het huis van het vriendje en doen we rustig aan verder.

Woensdag

06

Donderdag slaap ik uit, want dat heb ik wel verdiend vind ik en ik moet in de avond werken, dus het wordt een latertje. Ik begin de dag rustig achter de laptop met de blog op de achtergrond en met afbak broodjes. Als ik alleen ontbijt is ontbijten achter de laptop wel echt mijn guilty pleasure hoor.

07

‘s Middags ga ik het mooie centrum van Delft in, omdat het kan en koop ik veel meer dan nodig. Maar ik praat het voor mezelf goed: tijdens schoolweken heb ik daar toch geen tijd voor.

08

Ik koop onder andere ingredienten voor een heerlijke lunch: verse broodjes, tomaat, mozzarella, rucola en pesto! Jammie <3

09

‘s Avonds werk ik weer tot 0.00 in de ub. Er is een of andere bijenkomst van de communicatieafdeling op de vierde verdieping waar je alleen met de lift kan komen, maar alleen medewerkers van de UB kunnen in deze lift. Dus ben ik de halve avond bezig mensen naar de zaal te begeleiden. Heerlijk charmante werkoutfit hebben we ook, alleen maar mannenvesten en de kleinste maat is een M. Toppie.

Donderdag

10

Eigenlijk moest ik donderdag ook werken, maar ik ruil mijn shift waardoor ik vroeg naar mijn ouders kan om daar een lang weekend door te brengen. Onderweg koop ik een roze koek bij de AH to go, die ik niet lekker vond overigens,

11

De dag ervoor heb ik besloten meer te willen lezen ter ontspanning dus doe ik dat in de metro. Dit voornemen is overigens gefaald, want ik ben mijn e-reader bij m’n ouders vergeten na het weekend.

12

Bij thuiskomst is er niemand thuis, behalve het konijn. Dus zet ik hem (tegen zijn wil in) op de foto en stuur dat naar mijn ouders als teken dat ik thuis ben.

13

‘s Avonds spelen we rummikub! Ik win 2 van de 5 potjes, 2 wint oma en ééntje wint mama. Niet slecht.

Vrijdag

14

Ik presteer het altijd om mijn tandartsafspraken vroeg te maken. Dus zit ik op vrijdagochtend om tien voor negen bij de tandarts. Alles is onder controle, geen gaatjes dus ik ben blij. Minder blij ben ik met het nieuws dat mijn lipbandje van mijn onderlip eraan moet geloven en die eruit geknipt moet worden in maart. Scheelt dat ik niet bang ben voor de tandarts.

15

‘s Avonds maak ik een quiche met mozzarella, tomaat en spekjes. Heerlijk was die! Ik houd van creatief zijn en vertik het om normale quichevormen te gebruiken, want ik vind een ovenschaal logischer voor een quiche. Overigens houd ik ook van lekker veel bladerdeeg, dus bedenk ik de bovenkant ook met bladerdeeg. De quiche valt goed in  de smaak bij mijn ouders en oma. Overigens vind ik hem zelf ook heerlijk <3 Maar nu is het weer tijd om gezond te gaan eten.

Zaterdag en zondag

Zaterdag ga ik met mama de stad (Rotterdam) in voor de gezelligheid. Ik heb niks nodig, maar koop toch drie rokjes en twee truien in de laatste sale. Voor twee rokjes moet ik overigens wel even vijf kilo afvallen en gezien dat mijn doel is, koop ik ze als motivatie.

‘s Avonds komt het vriendje langs en rummikubben we weer met oma en mama.

16

Zondagmiddag word ik door papa naar Delft gebracht en wordt het broertje met al z’n wintersport spullen opgehaald, die was net weer terug van wintersport. Ik kreeg twee drakenfruit units mee van m’n ouders. Die hadden we de dag ervoor op de Rotterdamse markt gekocht voor de markthal, 4 stuks voor 5 euro! Echt een koopje, vooral als je je bedenkt dat ze in de martkhal voor ongeveer drie euro per stuk verkocht worden. Het vriendje komt langs, we eten samen en kijken daarna nog Penoza met drakenfruit als toetje.

Het was een heerlijke week, veel eten, leuke dingen en rust. Daar was ik wel aan toe na een druk semester. Ik kan er weer tegen aan!

Hoe was jullie week?

Laat een reactie achter