Boeken Lifestyle

De cruise door Suzanne Vermeer – Boek recensie

de cruise

Nu het vakantie is probeer ik meer te lezen en dat gaat mij goed af! Binnen vijf dagen heb ik twee boeken gelezen dus het is tijd voor een eerste blogpost over de gelezen boeken. Vandaag is het tijd voor een recensie over ‘De cruise’ van Suzanne Vermeer.

De cruise

Titel: De cruise
Auteur: Suzanne Vermeer
Pagina’s: 280
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Flaptekst:
Heleen en Frank zijn vijftien jaar getrouwd en Frank heeft als verrassing een romantische cruise geregeld. De reis is geweldig. Totdat Frank opeens verdwijnt. Gebroken keert Heleen terug naar Nederland. Na een paar moeilijke maanden neemt een kredietverstrekker contact met haar op. Dit is het moment dat Heleen erachter komt dat Frank zaken voor haar achter hield.

Vroeger, toen ik nog op de baissschool zat en in het begin van mijn middelbare schoolcarriere las ik veel boeken. Heel veel boeken. We gingen één keer per week naar de bibliotheek, op woensdagmiddag, waar ik vier boeken uitzocht en de volgende woensdag waren ze alweer uit. Boeken van Suzanne Vermeer vond ik destijds leuk. Dus vorig jaar in de zomervakantie, toen ik ook het idee had meer te willen lezen, koos ik dit boek uit voor mijn ereader. Ik kwam er echter niet aan toe, maar besloot het boek vorige week te gaan lezen. Spijt heb ik er niet van gehad!

Mening

De actie begon al gauw in het boek en ik was benieuwd hoe het af zou lopen. Veel boeken van Suzanne Vermeer hebben ongever dezelfde verhaallijn dus ik had zo een vermoeden dat dit boek ook op een bepaalde manier zou lopen… Dat deed het niet echter. Ik werd positief verrast door de verhaallijn. Het boek begint dus Heleen en Frank die 15 jaar getrouwd zijn en op cruise gaan. Aan het begin van de cruise doen ze leuke dingen, waarna Frank opeens verdwijnt van het schip. Heleen reist terug naar Nederland, waarna na een lange periode Frank dood verklaard wordt. Dat is het moment dat Heleen voor verassing voor verassing te verduren krijgt. Ergens op tweederde van het boek lijkt het hoofdprobleem dat zich voordoet in het boek opgelost te worden, maar door een nieuwe wending is dit niet zo waardoor (leuke) nieuwe dingen aan bod komen!

Het boek heb ik binnen 2,5 dagen uitgelezen, doordat ik wilde weten wat er zou gebeuren. Zoals we gewend zijn van Suzanne Vermeer, leest het boek makkelijk weg en kan je het boek gewoon niet wegleggen. Wel vond ik sommige stukken soms wat langdradig en had ik het idee dat het wel wat bondiger opgeschreven kon worden. Het cijfer wat ik het boek zou geven is een 7/10. Mocht je op zoek zijn naar een ontspannend boek, wat makkelijk leest zonder veel gedoe, dan is dit een aanrader! Zoek je een boek met meer diepgang, dan kan je het beter overslaan!

Wat is het boek dat jij als laatste gelezen hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *