Duurzamer leven

Chilly’s coffee mug black matte: mijn mening

Chilly's coffee mug

Al een poosje is het bij ons op de faculteit de regel dat je voor koffie of thee van de studieverenging een herbruikbare beker nodig hebt. Ik had hiervoor een plastic herbruikbare beker, maar die dronk niet fijn voor koffie. Toen ik op de internet deze bekers tegenkwam van metaal, kon ik het niet laten er één te bestellen. Vandaag deel ik mijn mening over de Chilly’s coffee mug! Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan gauw verder.

Een herbruikbare beker

Ik geloof dat ik niet hoef uit te leggen dat we een groot probleem hebben als we niet duurzamer gaan leven. Maar hoe helpt een herbruikbare beker zoals de Chilly’s coffee mug hierbij? Zoals ik al zei, al een poosje mogen wij bij de studievereniging geen wegwerp bekers gebruiken, dit heeft drie redenen:

  1. Het creeërt heel veel waste. Wegwerp bekers worden 1 keer gebruikt en daarna weggegooid en dat kan gewoon duurzamer
  2. Wegwerp bekertjes zijn moeilijk te recyclen. Een kartonnen beker ziet er onschuldig uit, maar vaak is dit niet puur karton. Er zit in veel gevallen nog een plastic omheen, wat recyclen bijna onmogelijk maakt
  3. Plastic wegwerp bekertjes zijn al helemaal niet goed voor het mileu

Daarom worden herbruikbare bekers steeds populairder. Overigens is zo een beker niet alleen beter voor het milieu, het is ook beter voor je portomonnee. In koffie automaten op de uni krijg je vaak korting als je geen beker wilt, maar ook onderweg is dit sinds kort steeds meer het geval. NS hoopt namelijk ook het aantal wegwerpbekers terug te dringen, dus bieden ze 25 cent korting op koffie en thee als je een eigen herbruikbare beker hebt! Voor mij scheelt dit al gauw behoorlijk wat wegwerp bekers op mijn stage en behoorlijk wat geld op weekbasis.

Chilly’s coffee mug 230 ml

Chilly’s producten zijn hip tegenwoordig. De ontwerpen zijn trendy. Zo heb je rose gold bekers en flessen, allerlei printjes maar ook neutralere varianten zoals die van mij. Kortom er is veel keus op de website. De coffee mugs hebben verschillende afmetingen: 230 ml, 340 ml en 500 ml. Zelf koos ik voor de kleinste variant omdat mijn tas altijd al overvol is en een gemiddelde koffie toch onder de 230 ml is. Weliswaar is een groter formaat handiger voor thee, maar nu loop ik gewoon wat vaker heen en weer – is ook weer goed voor de activity points van mijn Apple Watch.

Chilly's coffee mug

De Chilly’s coffee mug wordt geleverd in een schattig doosje. Zelf bestelde ik hem via de site van Chilly’s. Wel was de verpakking best groot, inclusief veel opvulmateriaal. Het duurde ook 8 dagen voor ik het pakket had en echt een duidelijke track&trace code was er niet. Tegenwoordig zijn we natuurlijk anders gewend, maar echt heel veel maakt het niet uit.

De mug is van roestvrij staal, dubbelwandig en de plastic gedeeltes zijn BPA vrij. Vooral het dubbelwandige vind ik zeer fijn, hierdoor drenkt de beker een stuk fijner dan mijn goedkope herbuikbare plastic beker. Wel is de beker spill proof, wat betekent dat je niet de beker gevuld met koffie in je tas kan doen!

Prijs

De bekers kosten tussen de €24 en €30 euro, wat gigantisch duur is in vergelijking met andere herbruikbare bekers. Ze zijn nu tijdelijk 50% afgeprijsd op de Chilly’s website zelf, maar daar betaal je wel no €4 eurp verzendkosten, waardoor ze alsnog duruder zijn dan een gemiddelde herbruikbare beker. Of ik de beker het geld waard vind? Ja zeker! Ik heb hem nu een week en heb de beker elke dag met plezier gebruikt. Het is wel een kwestie van smaak: als jij uit een plastic herbuikbare beker drinken niet erg vindt, dan is dit wellicht niet zo bijzonder.

 

Gebruiken jullie herbruikbare koffie bekers?

4 thoughts on “Chilly’s coffee mug black matte: mijn mening”

  1. Wat een super goed initiatief dat de faculteit die regel heeft! Het is inderdaad een vrij prijzige aankoop, maar aan de andere kant is het wel iets waar je dagelijks plezier van hebt, dus ach… Ik drink zelf eigenlijk nooit uit wegwerpbekers, maar zou zo’n beker ook overwegen als dit wel het geval was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *